Nauči se osnovne pojme

Ena glavnih težav je v nepoznavanju področja, ki pa zaradi tega vseeno predstavlja pomembno križišče v razvoju internetne ekonomije. Pojmov ni veliko, ne boš imel velikega dela. Je pa pomembno, da poznaš koncept zero rating, koncept interneta dveh hitrosti in koncept nevtralnosti interneta.

O osnovnih pojmih poduči kolege

Resno. Več ljudi bo vedelo, v čem je smisel in poanta internetne nevtralnosti, hitreje bomo prišli na cilj. Hitreje bomo telekomom preprečili, da z lobističnimi stiki silijo poslance v podpisovanje sporazumov in rešitev, od katerih bo imela korist samo in samo telekom industrija, vsi ostali pa bomo ostali na suhem.

Izrazi svoje mnenje!

Lansko leto je bil aktualen evropski parlament, letos je aktualno združenje evropskih regulatorjev elektronskih komunikacij (BEREC). Meseca maja bomo s kampanjo Rešimo.net izvajali več javnih debat po celi Sloveniji, pogovore s stroko in akademijo ter javnostjo in spodbujali uporabnike, naj napišejo, zakaj jim je za nevtralnost interneta mar. Nato bomo vse skupaj poslali v Bruselj in zahtevali, naj se mnenja stroke in javnosti upoštevajo pri oblikovanju regulatornih politik.

Udeleži se javne razprave

Zavod Državljan D bo maja 2016 organizirala več javnih debat in razprav na temo internetne nevtralnosti, kjer bomo s predstavniki industrije, politike in zainteresirane družbe debatirali o pozitivnih elementih nevtralnosti interneta.

Leave a Reply